Setmanari d'informació local - 138 anys

Cartarescu: «Només he volgut escriure, escriure de debò, amb totes les forces»

24489
L'escriptor romanès Mircea Cartarescu a Formentor. | E.P.

L'escriptor romanès Mircea Cartarescu ha rebut aquest divendres, 28 de setembre, el Premi Formentor de les Lletres, en una cerimònia en la qual ha repassat els seus orígens i la seva relació amb la literatura. «Li dec de tot», ha afirmat davant el públic assistent a l'esdeveniment, celebrat a l'Hotel Formentor Royal Hideaway.

Durant el seu discurs, l'autor s'ha mostrat a favor de l'escriptura concebuda com «una 'religió' practicada amb devoció, en solitud, en honor de l'alegria personal i de la cerca d'un mateix, no una manera d'adquirir un estatus social, notorietat, diners i glòria» per reconèixer que «mai» va voler ser escriptor: «Només he volgut escriure, escriure de debò, amb totes les meves forces».

Sobre la seva obra, ha assenyalat que «mai» ha trencat una pàgina, no ha llevat ni afegit «mai» una frase doncs «l'escriptura és una qüestió de fe, de fe en la teva pròpia ment» mentre que, quan rellegeix els seus llibres, alguna cosa que ocorre en «raríssimes ocasions i només per motius acadèmics», ha assegurat que no els reconeix «o no els reconec com a meus».

Considerat per la crítica literària com l'escriptor romanès més important de l'actualitat, Cartarescu compta amb una trentena d'obres entre les quals destaca 'Solenoide' (editada amb Impedimenta). Aquesta gran i extensa novel·la ha estat inclosa en el llistat dels millors llibres de 2017 per la premsa cultural catalana, espanyola i iberoamericana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.