Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 27 hectàrees s’han cremat per incendis i conats forestals

24535

Un total de 27,16 hectàrees de massa forestal s'han cremat en incendis o conats d'incendi forestal a les Balears des del mes de gener, segons les dades de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat).

L’Ibanat ha compartit aquestes dades en el seu compte oficial de Twitter, on ha recordat que l'època de perill finalitza oficialment el dia 15 d'octubre. La major part de la superfície cremada correspon a Mallorca, on s'han cremat 17,73 hectàrees en tres incendis i 8,28 hectàrees en 40 conats.

En la resta de les Illes només s'han produït conats d'incendi: Eivissa ha registrat 17, que afectaren 1,03 hectàrees; Menorca, cinc, que afectaren 0,11 hectàrees; i Formentera, un, que va afectà 0,01 hectàrees.

Així, el 95 per cent de la superfície cremada a les Balears es deu a conats d'incendi. L’Ibanat ha apuntat que passat el final de l'època de perill, es podrà fer foc fora de massa forestal i també en àrees recreatives, refugis i zones d'acampada. Per fer foc dins de massa forestal es requereix autorització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.