Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB veu amb desconfiança l’anunci del tancament de CEMEX a Lloseta

24973

El GOB, des de la perspectiva ecologista, considera positiu l’anunci del tancament de la fàbrica de ciment de la multinacional mexicana CEMEX a Lloseta, «tot i que genera molta preocupació les repercussions que això pot tenir sobre els llocs de feina si no es fa de manera coordinada i planificada amb les institucions».

«La cimentera representa una de les indústries més contaminants de Mallorca. Genera pols, renous, trànsit intens i gasos tòxics procedents de la crema de residus i combustibles. Juntament amb la incineradora de residus representa la indústria més contaminant que existeix a Mallorca», han explicat.

L’anunci del tancament amb l’excusa de «la difícil situació econòmica general i a les importants inversions que havia de fer-hi per complir les condicions ambientals imposades» és la mateixa que la multinacional ha fet servir per tancar al 2009 la cimentera de Vilanova i la Geltrú. La fàbrica va deixar de produir ciment blanc per a dedicar-se a l’emmagatzematge i la distribució de ciment. La feina seria executada per cinc operaris i un comercial, i la resta de la plantilla havia negociat la recol·locació en altres instal·lacions de la multinacional o el cobrament d’incentius econòmics per a deixar la feina o per jubilar-se abans d’hora.

El GOB considera que el Govern «no s’ha d’oposar al tancament perquè per raons ambientals cal eliminar aquestes indústries contaminants. Sinó que el seu paper ha de ser planificar un full de ruta que garanteixi el futur dels treballadors».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.