Setmanari d'informació local - 138 anys

Obert el termini d'ajudes a la conservació d'edificis i habitatges

25039
La partida pressupostària destinada per a aquest concepte és d'1.414.800 euros. | dBalears/Arxiu

El BOIB de dia 16 d'octubre ha publicat la convocatòria de les ajudes de l'any 2018 per a la conservació i la rehabilitació d'edificis i d'habitatges, i per a la millora de la seguretat i l'accessibilitat d'aquests. Aquesta ajuda es pot sol·licitar fins al 17 de desembre.

La partida pressupostària destinada per a aquest concepte és d'1.414.800 euros. Aquestes ajudes, tal com ha explicat el Govern, s'emmarquen en el Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021 i en el conveni posterior signat el passat 2 d'agost entre el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

A diferència de convocatòries anteriors, enguany podran sol·licitar ajudes, a més de les comunitats de veïns d'edificis de tipologia residencial col·lectiva, «els propietaris de pisos i d'habitatges unifamiliars, tant en l'àmbit urbà com rural. Igualment, s'inclouen els elements comuns d'aquests edificis i l'interior dels habitatges».

L'import de la subvenció, segons ha recalcat l'Executiu Armengol, oscil·la entre els 3.000 euros únicament per a conservació i els 17.000 si a l'habitatge resideix una persona amb discapacitat.

S'incrementa el percentatge de l'ajuda, que amb caràcter general passa del 35 % al 40 % de la inversió, per a accessibilitat en el cas de persones amb discapacitat, majors de 65 anys i persones amb ingressos inferiors a tres vegades l'IPREM (22.558,77 euros) fins al 75 %.

Actuacions subvencionables

Es consideren subvencionables les obres i els treballs que es duguin a terme per esmenar les deficiències en els fonaments, l'estructura i les instal·lacions de l'edifici d'habitatges o de l'habitatge, així com les cobertes, els terrats, les façanes i les parets mitgeres, inclosos els processos d'eliminació d'amiant.

Tal com ha explicat el Govern, en relació amb les adequacions de l'interior de l'habitatge, s'inclouen les obres per mantenir les condicions mínimes de funcionalitat, habitabilitat, seguretat i higiene legalment exigides.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.