Setmanari d'informació local - 138 anys

'Salvem Portocolom' valora positivament les passes per salvaguardar la posidònia

25217
Imatge d'un vaixell que va fondejar recentment damunt la posidònia de Portocolom. | dBalears/Arxiu

La Plataforma Salvem Portocolom es reunirà aquesta setmana vinent amb les diferents institucions encarregades de concertar una proposta específica per a la protecció de la posidònia del port. La reunió serà dia 30 i farà d'amfitrió l'Ajuntament de Felanitx.

L'entitat, en aquest sentit, ha recalcat que «l'esperada aprovació del Decret de protecció de la posidònia i el fet de tenir només una barca de vigilància del fondeig a Portocolom durant la temporada d'estiu no han estat mesures -encara que molt positives- suficients per protegir la praderia de la badia». «Durant aquest estiu hem pogut filmar desenes de vaixells que havien fondejat durant hores», ha dit.

Segons la plataforma, «és un fet clar que fa falta destinar més recursos, com per exemple disposar de dos torns de vigilants, però hi ha altre tipus de mesures que poden tenir un resultat molt positiu». «En aquest sentit, havíem demanat que es marqués el canal amb boies des del seu principi; i aquesta acció ja s'ha dut a terme fa unes setmanes i ha estat un molt bon principi», han recalcat.

L'entitat també ha recalcat que dimarts també esperen que «es puguin seguir concretant altres propostes com la senyalització amb boies de la zona on el fondeig no està permès per haver-hi fons de posidònia, la col·locació de boies de fondeig diürn gratuïtes (com les de Cabrera) per embarcacions de petita eslora davant l'Arenal o la concreció d'un espai de refugi alternatiu al fondeig damunt la praderia». Amb tot, valoren positivament la reunió que mantindran amb les institucions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.