Setmanari d'informació local - 138 anys

Red Eléctrica restableix el subministrament elèctric

25273

Red Eléctrica ha restablit el subministrament elèctric a Menorca a les 17.44 hores d'aquest dimarts després de posar en servei la línia Dragonera-Mercadal que es va veure afectada pel cap de fibló del passat diumenge.

Durant les pròximes hores els operaris de la companyia continuaran amb les obres de restauració dels suports danyats en la línia Dragonera-Ciutadella. Malgrat les adverses condicions meteorològiques i de les dificultats del terreny afectat pel temporal de pluja i vent, un equip de més de 40 tècnics de la companyia ha estat treballant les 24 hores del dia des que es va produir el tall parcial d'electricitat per retirar els materials inutilitzats i realitzar labors de reposició.

Les actuacions de l'empresa es perllongaran fins que estiguin operatives les dues línies d'alta tensió que ofereixen el subministrament elèctric. Tot el programa previst s'ha accelerat gràcies al Pla Especial de Manteniment que va ser activat el 2018 i que compta amb mitjans tècnics i humans d'emergència per reforçar la seguretat i fiabilitat de la xarxa de transport de Menorca i per disminuir els temps de reposició en cas de necessitat.

L'arribada en els terminis acordats de les grues que s'exigien per concloure els treballs, i la contractació d'un helicòpter amb capacitat de càrrega per realitzar labors d'inspecció i hissat, unit a l'anàlisi prèvia de les possibles contingències, ha permès fer ús en temps rècord de tots els recursos humans i materials disponibles a l'illa.

A més d'explicar dels recanvis indispensables per accelerar les obres, Red Eléctrica ha desplegat sobre el terreny diversos equips d'operaris que han estat treballant per torns i de manera coordinada tant per a l'armat dels suports com en el desmuntatge i fiançament de les zones afectades.

A fi de minimitzar els temps d'espera, Red Eléctrica també ha donat col·laborat amb Endesa en la localització de grups electrògens que permetessin restablir la llum temporalment i través de la xarxa de distribució.

Finalment, la companyia ha informat a tot moment de les seves actuacions a les autoritats pertinents i ha coordinat tots els seus treballs amb les administracions i serveis implicats tant a escala central, autonòmic i local.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.