Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma treu a la llum durant el 25N el «monstre» que representa la violència cap a les dones

25401

L’Ajuntament de Palma se suma al 25-N Dia internacional contra la violència cap a les dones amb un programa d’activitats conjunt amb institucions i entitats socials que comença dia 10 i acaba el 29 de novembre. Enguany, s’ha centrat en el monstre social que representa la violència cap a les dones i en la responsabilitat que tenen els homes en relació en aquesta xacra.

El regidor d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha destacat la importància de «donar visibilitat a les violències i treballar per a la prevenció, la sensibilització i la conscienciació». «Allò que fem és una crida social a la participació per mostrar el rebuig cap a aquesta xacra», segons Molina.

Programa
El programa inclou 25 activitats que tracten des de diferents perspectives la violència cap a les dones, amb iniciatives destinades a joves, exposicions, contacontes o obres de teatre de carrer, entre d’altres. S’ha fet en col·laboració amb institucions i entitats socials i recull diferents activitats, entre les quals es poden trobar les següents:

10 de novembre: Diada informativa als carrers de Palma durant la qual es repartiran fulletons i s’informarà sobre els programes i les institucions que disposen de serveis d’atenció a la violència de gènere.
21 de novembre: inauguració de l’exposició “La voz que surge del silencio”, amb la projecció d’un vídeo musical i l’actuació de la cantautora Ana Martí. La mostra es compon d’expressions artístiques de dones i infants supervivents de la violència de gènere. A Flassaders.
23 de novembre: minut de silenci per les dones assassinades per violència masclista a les entrades dels centres de treball i a les administracions públiques. A les 12 hores.
23 de novembre: contacontes i espectacle de titelles a Flassaders. A les 17.30 hores.
23 de novembre: “Chocho Charla. Empoderándonos desde nuestros coños”, a càrrec de La Psicowoman. A Flassaders a les 18 hores.
24 de novembre: exposició “El control no és amor: vull viure l’amor en llibertat”, on es recullen els missatges recollits durant la campanya. A l’Espai Jove Llevant.
25 de novembre: manifestació contra les violències masclistes.
27 de novembre: mostra del taller “Venus sense cànon”, una iniciativa del Casal Solleric amb dones del Servei d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere que durà a terme l’artista Laura Marte.
28 de novembre: “Violència de gènere i literatura”, fòrum de lectura Push, de Saphire, dinamitzat per Ramona Pérez.
Teatre de carrer: “N’Emma i el pinzell”, a càrrec de Centimets Teatre. Es farà a diferents espais: IES Ses Estacions, s’Escorxador, Mercat Pere Garau, plaça del Tub i plaça de la Porta Pintada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.