Setmanari d'informació local - 138 anys

Otegi trasllada a Puigdemont «la necessitat» que bascos i catalans facin front contra l’Estat

25451

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha transmès personalment al president Carles Puigdemont «la necessitat» que bascos, catalans i gallecs «facin front comú contra l'Estat totalitari».

Otegi va visitar aquest passat dimarts a Puigdemont en la seva residència de Waterloo amb motiu del seu viatge a Brussel·les, en la jornada en la qual es va fer pública la resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) en la qual va dictaminar que els processaments pel 'cas Bateragune' no havien tingut un judici imparcial.

En declaracions al programa 'En Jake' d’ETB, el líder d'EH Bildu ha explicat que «no podia deixar» de veure a l’expresident «estant a Brussel·les». «He tengut ocasió d'estar amb ell a la seva casa de Waterloo i li he mostrat la nostra solidaritat», ha apuntat.

A més, ha afirmat que «celebrar» la sentència del TEDH perquè, al seu judici, «pot contribuir, en alguna mesura, al fet que el 'procés' tengui algun altre tipus de conseqüència», encara que ha afirmat que ni ell ni Carles Puigdemont són «molt optimistes en això». «No tenim grans esperances, però la meva trobada amb el president no podia ser d'una altra manera», ha indicat, per fer un paral·lelisme entre el cas de Puigdemont i el de José Antonio Agirre, president del Govern Basc que va estar en l'exili durant la dictadura franquista.

Tots dos dirigents independentistes xerraren una llarga estona sobre la situació política i sobre els seus punts de vista. «Nosaltres seguim insistint que bascos, catalans i gallecs hem de jugar una partida contra l'Estat totalitari junts i, sobretot, d'això vam estar parlant», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.