Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell instarà el Govern a col·laborar amb Defensa per a crear una UME a les Balears

25487

El Consell de Mallorca instarà el Govern a col·laborar activament amb el Ministeri de Defensa espanyol perquè la Unitat Militar d'Emergències (UME) compti a les Balears amb les infraestructures necessàries per al seu desplegament ràpid i efectiu ja que s'estudiï la possibilitat de dotar la regió de una unitat permanent.

Segons ha informat el PP en un comunicat, la institució insular ha assumit aquest compromís després d'aprovar-se per 24 vots a favor (PP, PSOE, El Pi, Ciudadanos i Podem) i sis abstencions la moció presentada pel PP en aquest sentit.

D'aquesta manera, els del PP han destacat la postura de MÉS per Mallorca, que s'ha abstengut argumentant que la UME «no sembla una unitat d'actuació immediata» per, a continuació, afegir que la seva aspiració és «comptar amb un cos propi, potent i no militar que faci les funcions de la UME».

Durant la defensa de la moció, el portaveu popular al Consell de Mallorca, Mauricio Rovira, ha lamentat l'abstenció dels ecosobiranistes i ha assegurat no entendre que estiguin «a favor d'una unitat d'emergències només si és de les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.