Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJIB autoritza la repetició de la prova anul·lada de les oposicions del Govern

25507

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha aixecat la suspensió cautelar dictada divendres passat i ha autoritzat la repetició de la prova d'informàtica de les oposicions al cos auxiliar de les Balears, que va ser anul·lada per errades detectades en les preguntes.

La repetició d'aquesta prova estava prevista per dissabte passat, però el dia abans el TSJIB va ordenar suspendre-la. Llavors, va donar un termini de tres dies a l'Administració per presentar al·legacions. El Govern es va oposar a la suspensió i va sol·licitar que s'aixequés la mesura cautelar. Ara, el TSJIB permetrà que la prova es dugui a terme.

En la seva resolució, els magistrats valoren els interessos en conflicte enfrontats i recorden que la funció de les mesures cautelars és assegurar que les hipotètiques sentències que es puguin dictar en el futur puguin fer-se efectives. Dit d'una altra manera, que procediria la suspensió si, de continuar amb el procés selectiu, es creés una situació irreversible que convertís en «estèril o inútil» l'acció dels Tribunals.

La Sala entén que amb el recurs dels opositors aprovats no es dóna aquest cas: els magistrats consideren que els opositors no resulten perjudicats pel fet que es repeteixi l'examen.

En concret, assenyalen que si finalment el seu recurs prosperés, l'anul·lació de l'exercici impugnat quedaria sense efecte: és a dir, es tornaria a la situació de juny, abans que el Tribunal Qualificador anul·lés l'exercici.

En les seves al·legacions, el Govern va recalcar, entre altres arguments, que les proves foren anul·lades perquè la redacció d'algunes preguntes no s'ajustava a les bases de la convocatòria, la qual cosa suposaria «una disfunció greu que vulnera els principis d'igualtat, mèrit i capacitat» dels aspirants. També apuntava que les llistes no eren definitives i defensava que havien de prevaler els interessos públics sobre els particulars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.