Setmanari d'informació local - 138 anys

Les coves submergides de Mallorca aporten dades sobre el que succeirà amb el canvi climàtic

25515

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha explicat que les coves submergides de l'illa estan aportant dades climàtiques importants que podrien presagiar «potencialment» el que succeirà amb el canvi climàtic.

Així queda reflectit en un estudi internacional, en el qual ha participat el Grup de Recerca en Ciències de la Terra de la UIB, i que ha aparegut aquest divendres publicat en la portada de la revista 'Nature Geosciencie'.

L'estudi publicat utilitza unes formacions únicament presents en coves litorals, denominades POS, que representen un marcador precís del nivell del mar a mesura que passa el temps. Per conèixer aquestes evidències, els investigadors han entrat i bussejat dins de les coves per fer anàlisis mineralògics i cristal·logràfics i posteriorment, avaluar les noves dades.

L'estudi també afegeix com el clima de la terra va canviar d'un període de fred glacial a un de càlid interglacial (darrer moment en el qual el nivell del mar va ser tan elevat com el període actual) i això aporta una finestra al passat per entendre el moment actual i comprendre l'evolució futura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.