Setmanari d'informació local - 138 anys

El PEN Català commemorarà el Dia Internacional de l'Escriptor Perseguit arreu dels Països Catalans

25577

El proper dijous, 15 de novembre, es commemorarà arreu del món el Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit. Com ja és habitual, el PEN Català se sumarà a la celebració amb tot un seguit d’actes reivindicatius arreu dels Països Catalans. Un dels moments més importants serà la concessió, el proper divendres 16 a Alaró, del IX Premi Veu Lliure - PEN Català.

Un programa d’impacte per a sensibilitzar la ciutadania

Les activitats començaran a Barcelona el dimecres 14 i tendran com a escenari la Plaça del Rei. A partir de les 19 hores es llegiran textos a favor de la llibertat creativa dins de la famosa gàbia del PEN Català, que en aquesta ocasió arriba a una de les principals places barcelonines per a visualitzar com les paraules sovint són empresonades. En aquesta ocasió es dóna la circumstància que també hi participaran membres de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i de l’Associació Col·legial d’Escriptors. L’acte vol visibilitzar la unió de les tres entitats en la lluita contra la censura i la persecució dels autors.

El dijous 15 el programa commemoratiu continua a València. Al Centre del Carme, a les 19.00 hores, es parlarà de Censura! Censura! Censura!, en una taula rodona que tindrà com a protagonistes l’escriptor i dibuixant Ramon Esono, la presidenta del PEN, Àngels Gregori, l’activista cultural i editor Manolo Gil, l’editora Laura Huerga i el dibuaixant Elías Taño .

La commemoració del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit sempre té un moment àlgid molt especial a les Mallorca, perquè és aquí on s’atorga el Premi Veu Lliure – PEN Català. En aquesta ocasió el guardó torna a Mallorca després d’uns anys de celebració a Menorca i en concret es lliurarà el divendres 16 a la nit al centre cultural de Son Tugores d’Alaró. Hi participaran Ramon Esono, Guillem Balboa, batle d’Alaró, Àngels Gregori, presidenta del PEN Català, i Miquel Àngel Llauger, vicepresident del PEN Català per les Illes Balears.

Lleida se sumarà a la commemoració del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit amb un recital de poesia titulat 'Amor tan lliure que era jo' i que se celebrarà el dia 22 de novembre al Cafè del Teatre de l’Escorxador. Hi participaran Bàssem-an-Nabrís, escriptor que va ser acollit pel PEN i que ha acabat fixant la seva residència a Barcelona; Rosa Fabregat, Enric Sòria i Pere Pena.

Finalment, el dia 28 de novembre i a Cal Llibreter de Sant Just Desvern, faran una tertúlia entre Bàssem-an-Nabrís i Milthon Robles, escriptors acollits pel PEN Català.

El cartell

Cal recordar que el cartell del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit és obra de Francesc Torres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.