Setmanari d'informació local - 138 anys

S'Albufera culmina el seu 30è aniversari amb la presentació del llibre 'Memòria i Paisatge'

25725
En el marc de la celebració dels 30 anys de la declaració de s'Albufera de Mallorca com a parc natural, aquest dissabte, s'ha presentat el llibre 'Memòria i Paisatge'. | CAIB

En el marc de la celebració dels 30 anys de la declaració de s'Albufera de Mallorca com a parc natural, aquest dissabte, s'ha presentat el llibre 'Memòria i Paisatge. S'Albufera. 30 anys del Parc Natural de s'Albufera de Mallorca', de Francesc Lillo i Miquel Frontera, per acabar amb les commemoracions d'aquest aniversari.

A l'acte hi han estat presents, entre d'altres, el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir i el director del parc natural, Maties Rebassa i la presentació ha anat a càrrec de Climent Picornell i Bauzà, doctor en Geografia i membre de la Junta Rectora del Parc.

El llibre, tal com ha explicat el Govern, tracta de les transformacions històriques que ha sofert aquest espai i de «la perseverança de l'aigua per tornar a recuperar els seus dominis». També de «la lluita secular dels habitants dels seus contorns per dominar i reconduir l'aigua, a fi d'aprofitar els beneficis d'una terra fecunda i dels seus recursos naturals, com ara la pesca i la caça, o la bova i el canyet».

Així, segons han explicat, el recull fotogràfic contingut en les pàgines del llibre «vol ser en part un reconeixement a la gent que va viure i va treballar en condicions molt dures a s'Albufera, en feines com la de plantar o segar arròs, escurar canals, pescar o tallar canyes».

A més, el repàs de la cartografia històrica que fa el llibre permet copsar l'abast de la transformació que va suposar la dessecació i la transformació total de s'Albufera entre 1863 i 1871. «S'Albufera es va convertir, des de llavors i durant més de trenta anys, en una immensa finca agrícola dotada dels millors enginys tecnològics que donava feina a molta gent de la comarca», ha assegurat el Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.