Setmanari d'informació local - 138 anys

Salord considera que Menorca ha sabut «estar a l’altura» com a destinació turística

25751

La consellera de Promoció Turística del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, ha assegurat aquest dilluns que l'Illa «ha sabut estar a l'altura com a destinació turística en un moment de grans fluctuacions i enorme competència».

«Hem igualat alguns registres del 2017, considerat un any extraordinari, i fins i tot hem millorat uns altres que són sinònim de qualitat, com el de la despesa i el mercat laboral», ha dit durant la roda de premsa de balanç de la temporada 2018.

La responsable insular ha matisat que la passada temporada ha tengut un comportament «atípic, amb un inici regular i un final dinàmic». En aquest punt, ha subratllat que s'han comptabilitzat 1.505.840 passatgers entre els mesos d'abril i octubre, la qual cosa suposa un descens d'un 0,9 per cent anual i un 28,6 per cent si ens remuntam cinc anys enrere.

De la mateixa manera, el volum d'arribades fora de temporada alta ha estat del 39,2 per cent, un registre idèntic al de l'any passat i que supera en 3,5 punts el de 2014. Salord ha posat l'accent en el creixement del turisme espanyol, que ha augmentat un 10,3 per cent i ha superat les 650.000 arribades. Així mateix, ha reconegut la baixada d'un 8,1 per cent del turisme estranger, especialment a causa del descens de l'afluència de visitants britànics, que ha caigut un 11 per cent.

D'altra banda, ha remarcat que la despesa ha marcat un màxim i s'ha situat en 1.270 milions d'euros fins a setembre i 128,9 euros per persona i dia. De la mateixa manera, ha subratllat que els negocis de l'oferta complementària han augmentat els ingressos, especialment els dedicats a serveis de manutenció i activitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.