Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Impost de Turisme Sostenible facilita 1,5 milions per a projectes d’investigació propis

25783

La Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme ha publicat una convocatòria d'ajudes d'1,5 milions d'euros destinats a projectes propis de recerca científica i tecnològica.

Segons ha informat, cadascun d'aquests projectes, que remarquen que contribuiran a la diversificació econòmica de les Illes, serà finançat amb un màxim de 120.000 euros. El pressupost d'1,5 milions d'aquesta convocatòria prové de l'impost de turisme sostenible.

D'aquesta manera, segons remarcat el Govern, l'impost turístic permet realitzar per primera vegada una convocatòria de projectes que contribuiran a millorar el sistema de ciència i tecnologia de la comunitat i, per tant, a «avançar cap a la diversificació econòmica de les Illes, una de les finalitats que marca la Llei 2/2016 de l'impost sobre estades turístiques a les Balears i de mesures d'impuls del turisme sostenible».

Segons la Conselleria, és la primera vegada a les Balears que es convoquen subvencions per a projectes de recerca propis. Des de la Universitat de les Illes Balears, assegura el Govern, han valorat aquesta convocatòria i el rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha declarat que es tracta «d’una bona base per a la recerca a les Balears».

L'objectiu que persegueix aquesta acció és promoure la generació de coneixement científic i tecnològic i la recerca de qualitat, tant per la internacionalització de les activitats i la publicació dels resultats, com per la seva contribució a la solució dels problemes socials, econòmics i tecnològics de la societat de les Illes.

Les subvencions estan destinades a centres públics de R+D (com a universitats o organismes de recerca) i a altres entitats, públiques o privades, sense ànim de lucre, que tinguin definida com a activitat principal de R+D. L'ajuda per a cada projecte és d'un màxim de 120.000 euros.

Les sol·licituds d'ajuda es poden presentar fins al 17 de desembre de 2018 i poden optar projectes individuals, gestionats i executats per un únic equip de recerca, o projectes coordinats, executats per equips de recerca diferents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.