Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol defensa que el tancament d'Es Murterar serà «just i solidari» amb els treballadors

25785

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat que el tancament d'Es Murterar serà «just i solidari» amb els treballadors de la central.

«Duc tota la legislatura explicant un Pla de transició energètica i explicant aquest plantejament al Govern espanyol, hem explicat la Llei de Canvi Climàtic a tots els grups i el PP no ha fet cap proposta ni esmena», ha explicat en el ple d'aquest dimarts.

Armengol ha fet aquestes declaracions en resposta a la pregunta del líder del PP a les Balears, Biel Company, sobre si el Govern pot garantir el subministrament energètic amb plenes garanties a Mallorca amb el tancament de la central d'Es Murterar previst per 2020.

Així mateix, ha recordat que serà l'Estat i la Unió Europea els qui marcaran el calendari fixat amb l'objectiu de complir amb els Acords per 2020 i ha explicat que «això no és competència del Govern».

Per això, ha acusat Company de «fer demagògia» i ha recordat que en pocs dies començaran les obres del cable d'Eivissa a Mallorca i ja s'ha programat el segon cable de Menorca a Mallorca i el cable de Mallorca a la Península per «garantir el subministrament elèctric».

«Aquest subministrament està garantit i amb les energies renovables s'està creixent, tot d'acord a l'acordat amb el comitè d'empreses i els treballadors d'Es Murterar, sempre treballant en la mateixa línia», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.