Setmanari d'informació local - 138 anys

Augmenten les sol·licituds d’ajut per al foment de l’ús del català a Menorca

25793

El 10 de novembre es va publicar en el BOIB la resolució de concessió d’ajuts del Consell Insular de Menorca per al foment de l’ús del català a l’empresa i clubs esportius de Menorca i de suport a l’edició en llengua catalana per a l’any 2018.

La convocatòria d'ajuts s’havia publicat el 21 d'abril, amb l’objectiu de promoure projectes de promoció de l’ús del català realitzats entre el primer de novembre de 2017 i el 31 d’octubre de 2018.

Amb un augment considerable de la partida destinada a aquests ajuts, amb un total de 30.000 euros, el Departament de Cultura i Educació del Consell ha volgut unificar els ajuts en matèria de normalització lingüística en una sola convocatòria. Per açò enguany, per primera vegada, s'han convocat els ajuts per al foment de l’ús del català amb tres línies de subvencions: suport a l'edició, sector empresarial i clubs esportius.

Fins al 15 de setembre, data en què acabava el termini de presentació de sol·licituds d’ajudes, es van presentar a la convocatòria un total de 57 sol·licituds, 22 per a la línia de suport a l’edició, 32 per a la línia de foment del català a l’empresa i 3 per a la línia dirigida a clubs esportius. Si bé l’augment de sol·licituds és generalitzat per a les tres línies, destaca especialment l’augment de sol·licituds per foment de l’ús del català a l’empresa, que han passat de les 18 de la convocatòria de l’any passat a les 32 de la convocatòria d’enguany.

El Departament de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca valora «molt positivament» l’increment de sol·licituds i vol tenir enllestida per a principi del 2019 la convocatòria de l’any que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.