Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol sobre el traspàs de competències d'Igualtat als Consells: «La gestió serà més propera»

25817

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest dimecres el traspàs de competències de polítiques d'Igualtat i de polítiques LGTBI als Consells Insulars perquè, segons ha assenyalat, «així les competències es gestionaran de manera més propera als ciutadans».

«Creim fermament en què si es gestionen més a prop dels ciutadans, es gestionaran millor perquè tendran més proximitat», ha explicat Armengol, al que ha afegit que «aquesta legislatura ha estat la que més competències ha transferit als Consells i la que més ha complert amb els acords que marca l'Estatut d'Autonomia».

En concret, aquests dos traspassos són homogenis, ja que inclouen als quatre Consells, i han de ser efectius a partir del pròxim 1 de gener de 2019, amb un cost efectiu total de 3.053.294 euros.

Aquesta quantitat és el resultat de sumar 2.368.534 euros del cost efectiu anual del traspàs de Gènere i Dona, més 2 milions d'euros procedents de l'Estat espanyol i 184.760 euros corresponents al cost efectiu anual en polítiques LGTBI.

A la reunió han acudit també la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora; el del Consell d'Eivissa, Vicent Torres; el del Consell de Formentera, Jaume Ferrer; el vicepresident del Consell de Mallorca, Jesús Jurado, i la portaveu del Govern, Pilar Costa.

D'aquesta manera, tots els representants dels diferents Consells Insulars han coincidit a mostrar la seva «satisfacció» davant les diferents competències transferides al llarg de la legislatura i han agraït al Govern la labor realitzada. En aquesta línia, tots han coincidit que es tracta de «la legislatura que més traspassos de competències ha fet, la qual cosa demostra l'esforç que això comporta per part dels Consells i l'Executiu».

Armengol també ha insistit que aquesta legislatura «ha avançat molt en temes normatius i en acció política en aquestes dues àrees, amb una Llei d'Igualtat i una altra LGTBI». «S'ha fet molta feina i s'han demostrat les polítiques amb fets i explicacions clares», ha afegit.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.