Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca assumirà les competències en matèria de polítiques d’igualtat i LGTBI

25839

A partir del primer de gener del 2019, els consells insulars gestionaran directament l’atenció a les víctimes de violència masclista, la participació social de les dones, la formació i sensibilització en matèria d’igualtat i violència masclista, entre altres matèries relatives a polítiques d’igualtat. Així mateix, també assumeixen la participació social LGTBI, la implantació de polítiques transversals amb la integració LGTBI i la promoció de la igualtat efectiva sense discriminació d’orientació sexual a Mallorca.

Un traspàs de competències que ha arribat després de mesos de negociacions de la comissió mixta i que suposa una passa endavant per a crear una atenció de proximitat. Aquest traspàs comportarà un augment de pressupost i de personal per al Consell de Mallorca. Durant la negociació, el Consell ha aconseguit incrementar el pressupost per a igualtat en 100.000 €; s’arriba així a 1.329.436 €. A més, també s’hi sumaran els doblers del Pacte d’Estat contra la Violència Masclista, que deixarà a Mallorca 390.000 € cada any durant el període 2019-2022, amb un total d’1.560.000 €.

Per a les polítiques LGTBI, durant la negociació, la CAIB ha acceptat un increment de 20.000 € de la quantia inicial, per la qual cosa es disposarà d’un pressupost de 101.545 €.

El Consell de Mallorca també augmentarà la plantilla en vint treballadors, setze del casal per a víctimes de violència i quatre d’atenció directa a dones, a més de gestionar dos immobles més.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.