Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol destaca com una «realitat més d'aquesta legislatura» el Centre de Fotografia Toni Catany

25853

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat les obres que des d'aquest passat dimarts estan en marxa en el solar on es construirà el Centre Internacional de Fotografia (CIF) Toni Catany, a Llucmajor.

Armengol ha afirmat que «tenim un compromís amb Toni Catany que ja estam en disposició d'aconseguir. Fer realitat el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany a Llucmajor és el que mereix el seu llegat». «Estam davant una realitat més d'aquesta legislatura», ha asseverat.

Per a la cap de l'Executiu, l'obra de Toni Catany és «d'un valor immens i determinant» per a la formació de nous fotògrafs que «com Catany, continuaran interpretant la realitat i aprofundint en la utilització de materials i tècniques». Segons la presidenta, amb «la mirada posada en el futur, es posen les bases materials d'un centre que té tots els ingredients per convertir-se en un espai de referència per a la fotografia».

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha explicat que tal com es van comprometre fa un any i mig, aquest projecte del CIF Toni Catany és «una de les prioritats del seu departament i un dels objectius estratègics del Pla de Cultura».

Segons ha explicat, «les obres han començat abans d'acabar l'any i tenim 2019 per complir amb aquest compromís». «En dos anys i mig s'haurà encarrilat un equipament per posar Llucmajor com a capital internacional de la fotografia», ha dit. Les actuacions preliminars per a l'adequació de l'espai, amb l'enderrocament de parets i esbrossat del solar, tendran un termini màxim d'execució d'un mes. L'obra s'executarà per l'estudi Mateo Arquitectura, dirigit per l'arquitecte Josep Lluís Mateo.

El centre estarà format per tres immobles situats al carrer del Convent, 31 (la casa del fotògraf Tomás Monserrat) i 33 (anomenada Trinxa), i en el carrer Cardenal Rossell, 4, (la de Toni Catany). Al centre es conservarà l'arxiu i col·lecció de l'autor, que compta amb unes 100.000 diapositives i negatius i 2.000 fotografies positivades, a més de prop de 300 obres de fotògrafs contemporanis que formen part de la seva col·lecció particular i el fons fotogràfic de Tomás Montserrat (Llucmajor, 1973-44), càmeres antigues i una biblioteca en fotografia.

Amb tot, es convertirà al centre de referència de les Illes Balears de divulgació de la fotografia. L'obra és una superfície de 1.625 metres quadrats construïda i el seu pressupost és de 2,4 milions d'euros procedents dels fons estatutaris de 4,3 milions d'euros que vencien a la fi de 2018.

En la visita també han participat diversos representants de l'Ajuntament de Llucmajor com el primer tinent de batle i regidor d'Urbanisme, Jaume Tomás, el regidor de Manteniment, Bernardí Vives, la de Turisme, Lucía Escribano i el de Cultura, Lluís Segura, a més de Toni Garau, director de la Fundació Toni Catany, entre altres.

Durant la visita, responsables de Tragsa, empresa a la qual s'ha fet l'encàrrec de gestió de les primeres intervencions in situ, han explicat que les actuacions preliminars d'enderrocament i esbrossat s'han començat a fer aquest dimarts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.