Setmanari d'informació local - 138 anys

El Col·legi de Psicologia debat l'abordatge de la conducta suïcida en els cossos de seguretat

25947

La Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de les Balears (COPIB) acollirà, aquest dilluns a partir de les 19.00 hores, una taula de debat per reflexionar sobre l'abordatge de la conducta suïcida en els cossos de seguretat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar visibilitat a «una problemàtica que lluny d'amagar-la s'ha d'afrontar i combatre amb polítiques preventives que impliquin tots els estaments professionals».

El degà del COPIB, Javier Torres, moderarà aquesta taula rodona que comptarà amb la participació de Daniel J. López, psicòleg, investigador i autor del llibre '¿Todo por la patria? Cultura, clima laboral y conducta suicida en la Guardia Civil'.

En aquesta també participaran Sebastià Lladó, psicòleg de la Policia Local de Palma; José Miguel Márquez, psicòleg oficial del Cos de la Policia espanyola; Adelo Manuel Moya, capità cap de l'àrea clínica de la Guàrdia Civil; Jennifer Prata, psicòloga del Projecte de prevenció de suïcidis i de promoció del benestar psicològic en la Guàrdia Civil i la Policia espanyola Àngels de Blau i Verd; i José de Miguel, psiquiatre de Son Espases.

El suïcidi dobla la taxa de la població espanyola en la Policia, sent la principal causa de mort dels agents per sobre de les defuncions en acte de servei. Aquesta situació ha fet que la Direcció General de Policia treballi en un protocol per prevenir la conducta autolítica en el cos.

En el cas de la Guàrdia Civil, la taxa de suïcidi també supera la de població en general, per la qual cosa s'ha promogut una campanya per abordar entre partits, organitzacions i el conjunt de la societat el drama dels suïcidis a l'Institut Armat. A més, s'ha demanat al Ministeri d'Interior externalitzar el servei de suport psicològic que reben els professionals del cos i que fins ara realitzen psicòlegs que formen part de la institució.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.