Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 260 persones participaran en unes jornades sobre els drets de les dones a escala interinstitucional

25959

Més de 260 persones s'han inscrit per participar en les jornades titulades 'Estratègies per a la coordinació interinstitucional i la intervenció en víctimes de violències masclistes: desenvolupant els drets de les dones', que se celebraran aquest dimarts i dimecres.

Les jornades estan organitzades per l'Institut Balear de la Dona, en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats (Icaib). Tendran lloc a la seva seu de Palma presencialment i en les de Maó i Eivissa per videoconferència.

La inauguració de les jornades es durà a terme aquest dimarts a les 16.00 hores i anirà a càrrec de la consellera de Presidència, Pilar Costa, i del degà de l'Icaib, Martín Aleñar. Tot seguit, la professora titular de filosofia del dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, Encarna Bodelón, pronunciarà la conferència inaugural titulada 'Nou marc jurídic i polítiques públiques contra les violències masclistes'.

El programa inclou conferències com 'Els estereotips masclistes en els jutjats de violència contra la dona', a càrrec de l'antropòloga Caterina Canyelles; 'La perspectiva de gènere a la judicatura', a càrrec de la magistrada i sòcia fundadora de l'Associació de Dones Jutgesses d'Espanya (AMJE), Lucía Avilés; entre altres.

Així mateix, es duran a terme taules rodones sobre bones pràctiques en l'abordatge de les violències masclistes, i es presentarà un estudi elaborat en instituts de les Illes sobre la percepció de la violència masclista i la igualtat entre la joventut de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.