Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament encén una espelma per cadascun dels 45 feminicidis de l'Estat espanyol

25987

El Parlament ha encès aquest dimarts una espelma per cadascuna de les 45 víctimes de violència de gènere registrades a l'Estat espanyol al llarg de l'any 2018, entre les quals es troba el darrer feminicidi a Palma per part de la seva exparella.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, ha volgut dir unes paraules i mostrar el seu «rebuig absolut» a la violència masclista. »Eliminar la violència de gènere de les nostres vides i protegir a les víctimes no és una opció, sinó una obligació», ha remarcat.

Així mateix, ha destacat que «fa just una setmana que es va aprovar en el Parlament una declaració institucional mostrant el rebuig per l'assassinat» d'una dona a Palma, per la qual cosa, segons ha explicat, les Balears arriben al 25 de novembre «amb tristesa».

D'aquesta manera, ha remarcat la necessitat del «compromís de tota la societat perquè no n'hi ha prou amb un dia com avui», sinó que aquesta lluita contra la violència de gènere ha d'estar present «dia a dia, de forma quotidiana i amb tots els mitjans possibles».

En aquesta línia, ha explicat que «entre totes les persones que formen part d'aquesta societat cal mostrar el malestar amb aquest tipus de violència» i ha instat a la ciutadania a «rebutjar totalment qualsevol actitud masclista».

Els diferents membres del Parlament han encès les veles en memòria de les víctimes de la violència de gènere i, en concret, les darrers espelmes han estat enceses per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i pels portaveus de les diferents formacions parlamentàries, per després procedir a guardar un minut de silenci per les mateixes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.