Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol i Puig es reuneixen per a «cimentar» l’aliança entre els territoris

26013

La presidenta de les Balears, Francina Armengol, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'han reunit aquest dimarts a Palma per a «reforçar i cimentar l’aliança efectiva entre les dues comunitats autònomes, que està donant resultats a l’hora de millorar la vida de les persones». A més, han reiterat la necessitat de mantenir el front comú obert al principi de la legislatura en qüestions com la recuperació de drets socials i la millora dels serveis públics.

Armengol ha recordat que, durant aquesta legislatura, el País Valencià i les Illes Balears han compartit una sintonia política «que ha apostat pel diàleg» i per un model de societat «més justa». I aquesta sintonia s’ha traduït, segons Armengol, en aquestes trobades periòdiques per a «reforçar vincles i consensuar postures comunes davant reptes compartits».

«Sempre han existit uns vincles comuns entre la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, dos territoris units per la Mediterrània. A dia d’avui podem celebrar que aquesta sintonia s’amplia a una connexió política que lluita pel mateix: un model de societat més justa basada en el diàleg», ha afirmat.

A més, Armengol ha remarcat que com el País Valencià, «les Illes Balears han pres aquesta legislatura decisions que eren imprescindibles i urgents per revertir quatre anys de polítiques sense compassió dels anteriors governs, planificades en contra dels interessos i de les necessitats dels ciutadans». Aquesta feina política paral·lela s’ha transformat en millores en diversos àmbits: igualtat, drets educatius i socials o la eliminació de penalitzacions socials, com el copagament sanitari, que desapareixerà de les Balears a partir de l’any que ve.

La presidenta de les Balears també ha explicat que existeix «una coincidència tant des de la Generalitat Valenciana com des del Govern de les Illes Balears en la necessitat de millorar el finançament de les comunitats autònomes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.