Setmanari d'informació local - 138 anys

Amb el recurs d'Habtur podria quedar prohibit el lloguer turístic en plurifamiliars

26073

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha avisat aquest dijous que si prospera el recurs d'Habtur contra zonificació del lloguer turístic, «només seria possible el lloguer en els unifamiliars», tal com preveu la disposició transitòria primera de la Llei Turística, mancant desenvolupament reglamentari.

«La conseqüència de prosperar aquest recurs seria que es podria acabar amb el lloguer en els habitatges plurifamiliars a l'illa. I en totes les poblacions on actualment el lloguer d'habitatges plurifamiliars es permet, estaria prohibit», ha advertit el Departament insular.

Territori ha assenyalat que la patronal «té tot el dret a presentar aquest tipus de recurs», si bé considera que «no és cap sorpresa i era previsible». A més, Territori ha matisat que la zonificació feta pel Consell és una eina «provisional perquè cada municipi haurà de desenvolupar la seva pròpia planificació una vegada aprovat definitivament el Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics» de Mallorca.

La patronal de Lloguer turístic de les Balears (Habtur) ha interposat un recurs contenciós administratiu a la zonificació del lloguer turístic plantejada pel Consell de Mallorca i un altre a la de l'Ajuntament de Palma perquè consideren que no estan «justificades».

El president d'Habtur, Joan Miralles, ha assenyalat que les dues zonificacions «fomenten ciutadans de primera i de segona» i mentre al sector hoteler ni li demanen que «renunciï a privilegis», al turístic «no només no li donen seguretat jurídica sinó que liquiden la seva activitat en una part important del territori de Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.