Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida dóna suport al referèndum «monarquia o república» que organitzen els alumnes de la UIB

26107
Juanjo Martínez líder d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB). | dBalears/Arxiu

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha mostrat aquest dissabte, la seva «alegria», pel fet que l'alumnat de la Universitat de les Illes Balears (UIB) organitzi un referèndum, de cara al mes de febrer, on es plantejarà la dicotomia «monarquia o república». Segons ha dit el partit, aquesta iniciativa de l'organització d'un «referèndum d'aquestes característiques, demostra -un cop més- la capacitat crítica i transformadora de les universitats».

Tal com ha assegurat en la nota de premsa enviada, aquesta proposta ha sorgit des de la mateixa comunitat d'estudiants a causa del fet de «no sentir-se interpel·lats per la decisió implícita de la monarquia dins del 'pac' de la democràcia del 78».

D'altra banda, el partit ha reclamat a la Institució Acadèmica que ha de garantir,
«tota l'ajuda possible» per tal que els estudiants puguin organitzar un acte «tan democràtic com és un referèndum i més tenint en compte que es planteja una cosa tan important, com és el model d'Estat en el qual volen viure». «Creiem que això crearà un important i enriquidor debat de cara a la presa de decisions en un futur no molt llunyà», ha afegit la formació liderada per Juanjo Martínez.

Martínez, en aquest sentit, ha declarat que «estem contents que els estudiants posin en marxa una activitat tan democràtica com és decidir col·lectivament quin model d'Estat volen: la monarquia o la república».

Martínez, a més, ha destacat que és clara quina és la seva «opinió sobre el model d'Estat. Per a nosaltres és una simple decisió entre continuar sense democràcia o triar la democràcia com a projecte per avançar».

Des d'EUIB donem suport al referèndum i Martínez ha sentenciat que «donam als estudiants la nostra ajuda en el que sigui menester i animarem a la nostra militància universitària perquè participi del referèndum donant suport a l'opció republicana».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.