Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP vol que «es garanteixin» els llocs de treball de la central del Murterar

El partit també ha demanat substituir «gradualment» les fonts de producció per energies netes, dins d'un «marc de transició energètica raonable»

26117
Imatge d'arxiu dels enreixats exteriors de la central elèctrica del Murterar. | dBalears/Arxiu

El grup parlamentari del Partit Popular (PP) ha presentat algunes iniciatives per tal de poder tractar en el Ple del Parlament de dimarts. Segons han dit, es tracta de temes de rellevància i actualitat com el tancament de la central tèrmica del Murterar. També de les inundacions que varen afectar el Llevant de Mallorca el passat mes d'octubre i la possibilitat, aprovada pel Parlament, que les Balears compti amb una Unitat Militar d'Emergències (UME).

En relació al conflicte de la central tèrmica del Murterar, el partit liderat per Biel Company «creu necessari que el Govern treballi conjuntament amb l'Administració de l'Estat i els representants dels treballadors perquè no es produeixi aquest acomiadament massiu i, al mateix temps, es garanteixi el subministrament elèctric davant de qualsevol circumstància per evitar apagades elèctriques com la succeïda a Menorca».

El PP a través d'una Proposició No de Llei vol expressar el seu «suport absolut al comitè d'empresa» i tots els treballadors de la central tèrmica, afectats per aquesta situació, així com a «les actuacions de mediació entre treballadors de la central tèrmica i el Govern per poder arribar a una solució ràpida i favorable per a totes les parts implicades».

El PP també demana «reforçar la seguretat» del sistema elèctric a les Balears, «garantint els llocs de feina en la producció elèctrica existents en l'actualitat, a un preu raonable en funció de les fonts de producció, impulsant en la mesura del possible i de manera gradual les energies netes o alternatives, dins d'un marc de transició energètica raonable, sense detriment dels llocs de treball, garantia del subministrament i al menor cost possible».

UME a les Balears

D'altra banda, els 'populars' han sol·licitat la compareixença de Catalina Cladera, consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, per tal d'explicar «les gestions i actuacions realitzades» en relació a la possibilitat de l'establiment d'un destacament de la Unitat Militar d'Emergències (UME) a les Illes. Des del partit es continua valorant «el gran treball» d'aquesta unitat de l'exèrcit espanyol.

Finalment, el PP interpel·larà Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca; sobre la gestió i actuacions en les inundacions que va patir el Llevant illenc. Els 'populars' «creuen necessari i urgent» conèixer la política seguida per la conselleria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.