Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern rep en 4 mesos 8.175 places de lloguer turístic de les 20.000 previstes

26205

La Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme ha rebut des d'agost sol·licituds de compra per 8.175 places lloguer turístic del sostre de 20.000 places previstes pel Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) de Mallorca.

Així ho han indicat la consellera i el director general de Turisme, Bel Busquets i Antoni Sansó, en resposta a una pregunta dels mitjans durant una roda de premsa, en la qual han apuntat que esperaven aquest «ritme» de sol·licituds.

Des d'agost, s'han iniciat 1.752 expedients de compra de places per a habitatges, que aglutinen les 8.175 places esmentades. La majoria són per a habitatges plurifamiliars (5.663, un 69 per cent), 2.022 són per a unifamiliars (25 per cent) i 491 (un 3 per cent) per a la modalitat de dos mesos en habitatge habitual.

D'altra banda, de les 10.000 places per a altres allotjaments (de tipus hoteler, agroturismes i uns altres) ja s'han sol·licitat 901 places en 33 expedients. Això fa un total de 9.076 places sol·licitades per als diferents tipus d'allotjament.

Busquets ha valorat que «les economies familiars ara poden fer lloguer turístic amb totes les garanties, també en plurifamiliars, generant riquesa compartida», i ha ressaltat que això al seu torn implica «més ingressos» per a l'Administració, per posar-los «a la disposició dels ajuntaments de Mallorca». Aquest dimarts, la Junta Rectora del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics ha aprovat ampliar la convocatòria d'ajudes d'aquest any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.