Setmanari d'informació local - 138 anys

Les pluges dels darrers mesos «impulsen» les reserves hídriques de les Balears fins al 67%

El Govern ha assegurat que totes les illes «registren un creixement» de l'11% respecte l'octubre

26269
Les precipitacions que han caigut aquesta tardor ja es noten en els aqüífers. | CAIB

Les precipitacions que han caigut aquesta tardor a les Balears ja es noten en l'estat dels aqüífers. Segons ha explicat aquest dissabte el Govern, les reserves hídriques de les Balears han augmentat, el mes de novembre, un 11% en comparació amb el mes anterior.

Tal com han explicat des de l'Executiu, totes les illes es troben per sobre del 50% de la seva capacitat. Així doncs, Mallorca es troba al 68%; Menorca, al 61%; Eivissa, al 57%, i Formentera, al 63%. En general, segons han dit, «la situació és millor que fa un any, en què les reserves hídriques es trobaven al 58% de la seva capacitat».

En aquest sentit, pel que fa a les unitats de demanda (UD), El Govern ha afirmat que «totes han crescut i han superat els nivells que es consideren de normalitat». «Les UD d'Artà i Tramuntana Sud s'han incrementat de manera significativa», han sentenciat.

Ara bé, El Govern Armengol ha explicat que «només hi ha una UD en pitjor situació que l'any passat: la UD de Migjorn, a Mallorca». Amb tot, han recalcat que «si es comparen les dades actuals amb les de fa dos anys, la situació és millor a totes les UD».
L'Executiu ha recalcat que «totes les UD registren índexs propis de la situació de normalitat». Pel que fa a l'índex de sequera, però, «l'escenari és el mateix que el d'octubre, amb quatre UD en situació de prealerta (Menorca, Manacor-Felanitx, Tramuntana Nord i Eivissa) i les altres sis en situació de normalitat».

En aquest sentit, segons el Govern, cal recordar que les UD «no canvien de situació fins que no mantenen, durant tres mesos consecutius, valors superiors al nivell de normalitat». «La previsió per al mes de desembre és que la situació dels aqüífers sigui semblant o millor», en el cas de Menorca, Tramuntana Nord i Eivissa. Amb tot, la UD de Manacor-Felanitx, «no podrà sortir de la prealerta fins al gener de 2019», han explicat.

Sigui com vulgui, les precipitacions del mes de novembre han estat superiors a les normals a Eivissa (134%), i Menorca (159%). A Mallorca, se situen dins els nivells de normalitat (97%). Els percentatges interanuals són de «superàvit» a totes les illes: Menorca (181%), Mallorca (146%) i Pitiüses (119%).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.