Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB acull dimarts un seminari sobre delictes sexuals en l'oci nocturn

26327

Catedràtics de Dret Penal de la Universitat Oberta de Catalunya (UOB) i de la Universitat dels Illes Balears (UIB), així com un jutge i un metge forense, participaran a les 16.00 hores de dimarts en un seminari sobre delictes sexuals en l'oci nocturn, que tendrà lloc a l'edifici Sa Riera de la UIB.

Segons ha informat la UIB en un comunicat, l'objectiu del seminari és debatre i analitzar qüestions com la sentència judicial del 5 de desembre de mantenir la pena de nou anys de presó als cinc membres de la Manada, entre d'altres.

Aquesta decisió ha provocat onades d'indignació ciutadana, però la realitat és que, segons la primera enquesta de Percepció Social de la Violència Sexual, del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat de 2017, un 15 per cent dels ciutadans de l'Estat considera que la víctima de violació té part de culpa «per haver perdut el control».

Els experts constaten que les accions de prevenció, com són informar els joves i formar els professionals de l'oci nocturn, són clau per a combatre les agressions sexuals.

Una altra de les dades que s'inclou en l'informe és que la meitat dels homes i el 45,6 per cent de les dones de l'Estat consideren que l'alcohol «a vegades» és el causant d'una violació i eximeix en part a l'agressor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.