Setmanari d'informació local - 138 anys

Aproven la construcció d'un aparcament de 99 places a Santa Maria

26455

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha anunciat aquest divendres l'aprovació del projecte de construcció d'un aparcament dissuasiu al costat de l'estació de tren de Santa Maria del Camí i la declaració d'ocupació urgent dels terrenys afectats per l'expropiació necessària.

Segons ha informat Costa, aquesta iniciativa suposa una inversió de 599.274,39 euros i el termini estimat d'execució de les obres serà de tres mesos. L'estació de Santa Maria està situada en la part nord del nucli urbà i presenta una falta evident d'aparcament públic en els seus voltants.

Aquesta actuació té com a finalitat permetre als usuaris de vehicle privat arribar a l'estació de Santa Maria i estacionar el seu vehicle, la qual cosa potenciarà el transport públic amb un canvi intermodal de la línia ferroviària Palma-Inca-Sa Pobla-Manacor.

L'aparcament tendrà un únic accés d'entrada i sortida des del camí de Coanegra. També s'ha d'ampliar la vorera d'accés al carrer de Sant Antoni i es tornarà a pavimentar l'espai annex als edificis de l'estació.

Els equips tarifaris es ressituaran a l'interior de l'edifici principal de l'estació. Així mateix, es retirarà l'arbrat amb símptomes evidents de malaltia i s'instal·larà nou enllumenat i mobiliari urbà. Finalment, també se soterraran els serveis aeris en el tram del carrer de Sant Antoni entre l'estació i el nou aparcament.

Aquest aparcament s'integrarà a la Xarxa Ferroviària d'Interès General de Balears, de conformitat amb l'establert en l'article 118 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de la comunitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.