Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern fomenta la interrelació entre les cooperatives agràries de les Balears

La Conselleria de Medi Ambient vol que les entitats associatives mantinguin un «paper dinamitzador» en el sector primari

26467
La Conselleria ha donat a conèixer tot un seguit d'ajuts a la cooperació entre cooperatives agrícoles. | CAIB

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) s’ha publicat, aquest dissabte, la convocatòria d’ajudes per al foment de la «intercooperació» i la «concentració» de les cooperatives agràries de les Balears.

Així ho ha anunciat el Govern que ha explicat que s’hi destinarà un «import màxim» de 150.000 € a càrrec dels pressuposts del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA).

En aquest sentit, des de la conselleria han assegurat que fins al 18 de gener de 2019, els interessats «poden presentar les sol·licituds» al FOGAIBA. «El termini per justificar l’execució de l’actuació i les despeses objecte de subvenció acaba el 28 de juny del 2019», així ho ha assegurat el Govern. «Són elegibles les despeses efectuades i pagades des de l’1 de juliol del 2018 fins al 28 de juny del 2019», ha sentenciat la Conselleria que ha afegit que es donen «algunes excepcions».

Segons ha explicat la Conselleria, l’objectiu d’aquesta convocatòria és «fomentar la capacitat comercialitzadora i econòmica del sector mitjançant la integració de les cooperatives i altres formes jurídiques de l’associacionisme agrari». «L’enfortiment de les estructures associatives facilita la innovació i la incorporació de noves tecnologies a les estructures agràries; n’augmenta la productivitat i l’eficiència i, en definitiva, consolida l’activitat agrària al territori», ha assegurat.

Així, finalment, Medi Ambient ha valorat que «es considera convenient establir ajuts per incentivar la concentració i la intercooperació de les cooperatives agràries i altres entitats associatives agràries amb l’objectiu que puguin assolir unes dimensions econòmiques i socials que les facin competitives dins el món rural actual».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.