Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort recupera la memòria de 14 residents que van ser represaliats en els camps nazis

Plaques en memòria de les víctimes d’origen palmesà en els camps de concentració nazi

26477
Cort recupera la memòria de 14 residents de Palma que van ser represaliats en els camps nazis. | Ajuntament de Palma

L'àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma ha recuperat aquest diumenge la memòria de 14 persones residents a Palma que van passar per camps de concentració durant el nazisme.

Així ho ha explicat l’Ajuntament, que ha desenvolupat aquesta acció en el marc de la campanya ‘Stolperstein’, un projecte que ha permès «localitzar i documentar» el nom de 14 persones de Ciutat que van estar en diferents camps de concentració. Segons ha destacat el Consistori, des d'aquest diumenge «ja tenen un ‘Stolperstein’ per a recordar la seva memòria».

‘Stolperstein’ significa 'pedra' i es tracta d'una tipologia de monument dispers arreu de tota Europa en memòria de les víctimes del nazisme. Aquestes pedres, a Palma, «s'han incrustat en les voreres, davant del carrer on van viure, van treballar o van estudiar les 14 víctimes».

Aquestes plaques han estat ideades, com ja va explicar dissabte dBalears, per l'artista alemany Gunter Demnig, que aquest diumenge les ha instal·lat a Palma durant tot el matí, acompanyat pel regidor de Cultura, Llorenç Carrió; la coordinadora general de Cultura, Francisca Niell; i familiars dels homenatjats, entre altres.

El Recorregut

L'acte ha començat a ‘La Vileta’ i ha acabat en la plaça de la Peixateria, on s’han col·locat set pedres en record «de set persones que no s'ha pogut comprovar on vivien».

Antoni Noguera, batle de Palma, ha afirmat que «ha estat un exercici de reparació,
de dignificació i de justícia històrica d'aquelles persones que van dedicar la seva vida als valors de la democràcia».

En aquest sentit, cal destacar que també «s'han incrustat plaques» a Son Roca, Son Espanyolet, Es Jonquet, Puig de Sant Pere, Sant Jordi i en el Centre Històric de Ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.