Setmanari d'informació local - 138 anys

Tur lamenta que es veti que la regulació d'entrada de vehicles es debati a Formentera

26499

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, ha lamentat aquest dilluns que PP i PSIB «vetin» que la llei per a regular l'entrada de vehicles es debati parcialment en el Consell de l'Illa.

Segons ha explicat, ara dita proposta de regulació es troba en fase de tràmit parlamentari en forma de projecte de llei. A més, ha recordat que fa setmanes Tur va remetre a la Mesa del Parlament un escrit sol·licitant que la ponència que ha d'estudiar les esmenes presentades al projecte de llei per a la sostenibilitat mediambiental i econòmica de l'Illa se celebri en el Consell de Formentera, una petició formulada tenint en compte la «transcendència» de la norma i la «conveniència» d'acostar el debat al lloc on s'aplicarà.

La Mesa del Parlament ha rebutjat la petició amb el vot en contra de PP i PSIB, per la qual cosa Tur ha expressat la seva «sorpresa», ja que les raons per a justificar aquesta resolució és que si el treball en ponència es portés a una altra Illa, es dificultaria la possibilitat de tramitar i realitzar altres iniciatives programades en el mateix període.

La diputada ha titllat de «contradictòria» la decisió de la Mesa, que acaba d'aprovar una resolució que permetrà ampliar els terminis per al debat d'iniciatives en tramitació. Segons Tur, la decisió de denegar que la ponència de llei se celebri a Formentera té a veure amb el fet que tant PP com PSOE, al costat de Ciudadanos, han estat els únics grups que han presentat esmenes al projecte de llei.

Així, es fa «inviable» l'aprovació de la norma per lectura única, la qual cosa en la pràctica hagués escurçat els terminis per a aprovació i entrada en vigor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.