Setmanari d'informació local - 138 anys

Més de 100 persones han canviat el seu nom per raó de gènere de la targeta sanitària

26819

Un total de 118 persones transsexuals han canviat el nom que figura en la seva targeta sanitària a fi que la seva identificació sanitària estigui d'acord amb la seva identitat de gènere.

Segons ha informat Presidència, a partir de l'aprovació de la Llei 8/2016 de 30 de maig, per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per a erradicar la LGTBI fòbia, el Servei de Salut disposa d'un circuit per a reconèixer a les persones transsexuals el dret a adequar el nom al gènere sentit en els documents identificatius i en els registres que depenen d'ells.

Aquesta iniciativa afecta a la targeta sanitària (o el document d'assistència sanitària equivalent) i als registres clínics. D'aquesta manera, les persones interessades poden sol·licitar el canvi de nom en la targeta sanitària tant en els seus centres de salut com en els Serveis Centrals del Servei de Salut.

En els casos dels menors d'edat, han de comptar amb l'autorització del pare, de la mare o del tutor legal. Aquesta iniciativa s'emmarca en les polítiques del Govern per a garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI).

De fet, la Llei 8/2016 estableix que les administracions públiques de les Balears han de vetllar, en qualsevol dels seus procediments, perquè les persones siguin tractades en qualsevol àmbit públic pel nom que les representa i pel gènere amb el qual s'identifiquen, i que l'àmbit sanitari proporcionarà una identitat sanitària conforme a la identitat social.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.