Setmanari d'informació local - 138 anys

La baralla entre dos joves i un comandant es jutjarà com un atemptat contra el militar

26917

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears jutjarà des d'aquest dilluns a dos homes que es varen barallar amb un comandant de l'exèrcit espanyol al Passeig del Born de Palma.

En el seu escrit, la Fiscalia imputa als acusats un delicte d'atemptat, un delicte lleu de lesions i un delicte relatiu a l'exercici de drets fonamentals i llibertats públiques (odi o discriminació). Alternativament, planteja que es condemni als acusats d'un delicte d'atemptat i un altre de lesions amb la circumstància agreujant de discriminació ideològica.

En tots dos casos, la suma de les penes de presó és de dos anys de presó per a cadascun d'ells. Amb la qualificació més greu, el fiscal també planteja una multa d'uns 2.000 euros i una inhabilitació especial per a professions educatives, i amb la segona la multa es queda en 900 euros i no hi ha inhabilitació professional.

El militar diu que com a conseqüència de la baralla, va tenir politraumatismes i hematomes que no varen precisar de tractament quirúrgic però sí 98 dies de curació amb seqüeles valorades en cinc punts. A més a més diu que el dolor residual li va impedir realitzar les proves físiques anuals de l'Exèrcit i va estar impedit per a la seva activitat relacionada amb la defensa personal. Per tot això, la Fiscalia també reclama que els acusats indemnitzin a la víctima amb més de 9.000 euros pels dies de curació i les seqüeles.

Els fets

Els fets van tenir lloc al març de 2017 a les portes d'una sucursal bancària. Un comandant de la Caserna General de la Comandància de Balears de l'exèrcit espanyol, vestit d'uniforme, va provocar una baralla en increpar dos joves que feien fotos a prop seu, en el Passeig del Born de Palma.

Quan el militar els va increpar, els dos joves li varen contestat que a ell no l'importava el que feien. El militar va continuat increpant els dos joves, aleshores la discussió va pujar de to i va començat una baralla. Segons va explicar posteriorment la comandància de l'exèrcit espanyol, els joves havien cridat «feixista!» i «vos pensau que estam en l'època de Franco».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.