Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida critica la «destrossa» del torrent de Na Llebrona arran de les tasques de neteja

26967

L'associació Terraferida ha criticat aquest dilluns que, a parer seu, han «destrossat» el torrent de Na Llebrona de Manacor arran de les tasques de neteja que estan duent a terme des de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Segons ha informat l'associació, aquestes neteges que titllen de «salvatges» estan tenint unes «conseqüències desastroses per al patrimoni cultural de Mallorca». En aquest sentit, han detallat que en els últims nou mesos «s'ha arrasat part d'aquest torrent i del rieró de Na Borges al seu pas per la Vall de Manacor».

«Aquest és sol un exemple de les polítiques de neteja de torrents agressives que encara s'apliquen i que varen començar la passada legislatura amb Gabriel Company», han asseverat. En aquest sentit, des de Terraferrida han detallat que en 2018 s'haurien duit a terme en prop de 100 quilòmetres tasques de condicionament i neteja amb «maquinàries pesants».

Així mateix, també denuncien que aquestes actuacions estan «fent malbé» estructures d'enginyeria hídrica tradicional, com parets seques i embornals, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.