Setmanari d'informació local - 138 anys

Fanny Tur: «Un dels objectius de Cinemacat és poder veure cinema de qualitat en català amb normalitat»

27017

Cinemacat, el projecte que ha presentat l'OCB, la Conselleria de Cultura i CineCiutat aquest dimecres, pretén ser l’embrió d’una futura programació estable de cinema en català i subtitulat al català, en primer terme a Palma i posteriorment fer-la extensible arreu de les Balears.

La iniciativa s'estrena aquest dijous, 10 de gener, a les 20 hores a CineCiutat amb la projecció de la pel·lícula 'Wonder Wheel' de Woody Allen subtitulada al català.

Aquest dimecres han presentat el projecte la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, per part de l'Obra Cultural Balear, el membre de la Junta Antoni Llabrés i el president Josep de Luis, i el president de CineCiutat, Javier Pachón.

Les projeccions del projecte Cinemacat tendran lloc a CineCiutat cada dijous a les 20 h on es projectarà un nou títol en versió original en català o subtitulat en català.

El president de CineCiutat, Javier Pachón, ha explicat que l'OCB «va picar a la porta i estam encantats d'obrir-la per aquest projecte». A més, ha remarcat que no es tracta d'un cicle, «el que volem és que sigui la normalitat del cinema en català a les Balears».

Per la seva banda, el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, ha lamentat que no hi hagi una «aposta ferma pel cinema en català» a les Illes. «Aquest buit era evident i venim a omplir-lo demostrant que es pot omplir. Ja estam treballant amb idees de la mà de CineCiutat pensant en cinema infantil i pensant en estabilitzar aquesta oferta de cinema en la llengua pròpia de les Illes Balears. No només en aquest espai sinó que sigui referent per estendre's en el conjunt de les Balears».

Finalment, la consellera de Cultura, Fanny Tur, s'ha centrat en explicar els objectius de la iniciativa: «Un dels objectius d'aquesta iniciativa no és que es converteixi en un fet puntual sino que poder veure cinema de qualitat en català es faci amb normalitat, que es pugui fer de manera quotidiana». A més, ha remarcat que és un dels objectius prioritaris de la Conselleria, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, que la ciutadania «pugui viure cada vegada en més àmbits en català».

Un dels altres objectius, segons ha explicat Tur, s'emmarca dins d'un dels eixos claus del Pla de Cultura: «treballar per estendre l'oferta cultural a nous públics. Precisament per això, hi ha una descomptes per a una sèrie de col·lectius, entre ells els titulars del Carnet Jove de les Illes Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.