Setmanari d'informació local - 138 anys

'OVERBOOKING', el documental sobre la massificació turística de Mallorca

27157

Hi ha saturació de turistes a Mallorca? És sostenible que en un any arribin gairebé 12 milions de visitants? Per què els mallorquins no són més rics si l'illa rep cada vegada més viatgers? Aquestes són algunes de les qüestions que contesten Álex Discórides i Joe Holles en el seu documental sobre el turisme de masses, 'OVERBOOKING'. La cinta s'estrenarà el divendres 25 de gener a la Sala Augusta de Palma i es mantendrà en cartellera d'aquests cines fins al 31.

'OVERBOOKING' analitza els anys de la saturació, el lloguer de vacances il·legal, els embussos, l'augment de consum de llum, petroli i aigua, la generació de fems i els abocaments a la mar. Mai abans han arribat tantes persones a Mallorca. En 2016 la varen visitar 10,9 milions. En 2017, 11,6 milions. I, si les projeccions no fallen i a l'espera que es publiqui el balanç de l'any, 2018 superarà aquests registres.

A la recerca d'un debat plural i multidisciplinar, el director mallorquí Álex Discórides i el productor Joe Holles entrevisten més de 40 persones de tendències diferents i descobreixen que malgrat les diferents posicions ideològiques comença a aflorar un consens sobre el diagnòstic de la situació: la majoria coincideix que l'illa mostra símptomes de saturació i que rebre més turistes ha deixat de ser sinònim de major riquesa. Els creadors recullen que la crítica al model ja no només és ecològica, sinó també social i econòmica. És urgent prendre mesures ja no només per als ecologistes, sinó per als empresaris, ja que està en joc el model econòmic.

L'objectiu dels creadors és analitzar les conseqüències del turisme massiu i proporcionar eines al ciutadà que l'ajudin a interpretar el món que l'envolta en un any crucial amb eleccions. El documental aspira a contribuir al fet que el debat al voltant de la massificació sigui ric i amb matisos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.