Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI Intersindical demana el cessament del gerent de l’EBAP, «responsable directe de la imposició del castellà»

27203

Dissabte passat, les persones que s’havien presentat al borsí per cobrir interinament llocs de treball del cos superior de l’Administració de la CAIB «varen tornar a comprovar que l’Escola Balear d’Administració Pública menysprea la llengua catalana i promou activament l’ús del castellà en els procediments d’ingrés als llocs de treball de la CAIB, en detriment de l’ús de la llengua catalana». Així ho ha explicat l'STEI Intersindical aquest dijous.

És especialment significatiu que no fa ni un mes que es va aprovar al Consell de Govern un «paper banyat» anomenat Decret 49/2018 sobre l’ús de les llengües oficials.

«Com és ben sabut, la major part dels problemes generats a la prova d’informàtica de les oposicions al cos auxiliar administratiu varen ser per mor d’una traducció al català mal feta de la prova original, redactada en castellà. En aquella ocasió, diverses persones es varen posar en contacte amb l’STEI Intersindical per explicar-nos que els representants de l’Administració recomanaven fer l’examen en castellà per evitar problemes», ha apuntat l'STEI.

Per això, l’STEI Intersindical demana a la consellera Catalina Cladera que cessi el gerent de l’EBAP, Jaime Tovar, «responsable directe de la imposició del castellà a les oposicions i als borsins que es convoquen a la CAIB».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.