Setmanari d'informació local - 138 anys

La Misericòrdia acull una exposició sobre la vida de Bernat Vidal i Tomàs

27291

El Centre Cultural la Misericòrdia acull a les 20.00 hores del dimarts 'Una vida per a la cultura: Bernat Vidal i Tomàs (1918-1971)', una exposició organitzada per l'Ajuntament de Santanyí que compta amb la col·laboració del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell.

Segons ha informat la Institució insular, la mostra, que commemora el centenari del naixement de l'escriptor, inclou fotografies i documentació de l'arxiu personal de l'autor. Es tracta d'un material que ja es va exhibir a Cases Noves, a Santanyí, l'any passat, i que ara s'inaugura a Palma aquest dimarts 22 de gener.

Apotecari de professió, escriptor, investigador i divulgador de la història i activista cultural, Bernat Vidal i Tomàs es va convertir en la primera postguerra en una figura clau en el renaixement i modernització de la llengua catalana i literatura insular.

Així mateix, és autor d'una obra de creació breu, però pionera i d'una gran qualitat com a 'Memòries d'una estàtua', 'La vida en rosa' o 'El viatger'. També va ser col·laborador de la Gran Enciclopèdia Catalana i va publicar més de 500 articles en diaris i revistes com a 'L'Almudaina' o 'Diari de Mallorca'.

A més, és considerat l'impulsor de l'anomenada 'Escola de Santanyí' de la qual formen part grans poetes i escriptors com Blai Bonet o Llorenç Vidal i va ser un dels fundadors de l'Obra Cultural Balear i del quinzenal 'Santanyí'.

L'exposició s'estructura en 20 panells que mostren els aspectes culturals més significatius de la seva vida, il·lustrats amb fotografies procedents de l'arxiu privat Bernat Vidal i Tomàs, i amb fragments de cartes dirigides a ell, d'articles i altres estudis sobre l'autor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.