Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca ret homenatge als menorquins víctimes del nazisme

27295

El Consell Insular de Menorca i els vuit ajuntaments de l'illa han organitzat per tercer any consecutiu un acte d'homenatge a les víctimes menorquines en els camps d'extermini nazis. Enguany, la celebració se celebrarà el pròxim 27 de gener a la Sala Albert Camus de Sant Lluís a partir de les 19.00 hores, tal com han informat aquest dilluns des de la màxima institució insular.

En aquesta ocasió i tenint en compte la intenció del Consell de Menorca de prestar un esment especial a la recuperació de la memòria de les dones «silenciades per la història», es comptarà amb un discurs de la periodista Montserrat Armengou, autora del llibre Ravensbruck: l'infern de les dones, que parlarà sobre les «grans oblidades de la història de l'extermini nazi, les dones, amb tota la seva diversitat, més enllà d'estereotips».

En concret, la ponència de Armengou se centrarà en el poc conegut camp de concentració de Ravensbruck, a 90 quilòmetres de Berlín, que va ser creat exclusivament per a dones i infants.

A continuació, el grup ' Teatre' representarà l'obra teatral titulada 'L'all! No cal dir-ho', original de la dramaturga francesa Hélène Cixous, sota la direcció de Georges Bigot, i interpretada per Matilde Muñiz i Espe Robert.

Aquest diàleg teatral explora els records de dues amigues, de 89 i 86 anys, a la volta d'un viatge a Alemanya per a intentar explicar als joves d'avui com va ser la seva vida quan eren dos joves a l'Alemanya d'Hitler.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.