Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida demanarà al Govern espanyol si creu que les Balears reben «un tracte just»

27325

El coordinador federal d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, demanarà al Govern espanyol si pensa que les Balears reben «un tracte just» en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019 i si pensa reformar el sistema de finançament autonòmic per a fer-lo més «proporcional i just».

Segons ha informat el partit, EUIB presentarà aquesta bateria de preguntes parlamentàries per a ser respostes oralment en la Comissió de Pressupostos del Congrés. EUIB ha assegurat que aquestes preguntes es deuen a «l'evidència empírica d'una infrainversió i dèficit pressupostari», el qual es produeix «des de 2002, on les Balears han rebut 1.920 milions d'euros menys que la mitjana espanyola».

En el text marc que Garzón presentarà en la Comissió, i que segurament haurà de respondre la Secretària d'Estat de Pressupostos, María José Gualda, incidirà que «les Balears és un territori fragmentat territorialment i amb dificultats per a poder vertebrar el territori».

D'aquesta manera, l'escrit defensa que «a causa d'aquesta realitat la Constitució reconeix la situació de les Balears i de les Canàries en l'article 138.1 on l'Estat garanteix la realització efectiva del principi de solidaritat consagrat en l'article 2, vetllant per establir un equilibri econòmic, adequat i just entre les diverses parts del territori espanyol i atenent en particular a les circumstàncies del fet insular».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.