Setmanari d'informació local - 138 anys

Grups d'ultradreta han comès 328 atacs violents a Catalunya en els darrers dos anys

27413

Una vintena de grups d'ultradreta han comès 328 atacs contra la llibertat ideològica i d'expressió a Catalunya en els darrers dos anys. Així ho ha confirmat l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat. Aquests grups actuen de forma coordinada, sobretot en municipis de majoria independentista, amb la voluntat d'intimidar la població.

L'organisme alerta que aquests grups ultradretans actuen de forma coordinada i 'paramilitar'.

El director de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, Adam Majó, alerta que els més de 120 atacs contra la integritat física que han identificat són només la punta de l'iceberg. Segons Majó, és un error menystenir les agressions i diu que cal identificar-les i denunciar-les per poder fer-hi front.

Majó denuncia que discursos com el de Vox o fins i tot el partit Ciutadans i PP obrin la porta que aquestes actuacions siguin possibles.

En base a les dades recollides, l'Oficina conclou que des de l'octubre del 2017 han «augmentat exponencialment les actuacions violentes» de la ultradreta i «s'ha incrementat la persecució judicial contra la dissidència política».

A més, avisa que cal ser vigilants perquè, tot i que ara la violència d'aquests grups pugui ser de baixa intensitat, aquesta podria créixer amb l'augment de la tensió pel judici als líders independentistes, que es preveu que comenci la setmana vinent.

La gran majoria d'atacs comptabilitzats s'haurien produït a la demarcació de Barcelona, amb 267 casos; seguit de Girona, amb 40 reclamacions, i Tarragona,15. Lleida tanca la llista amb 6 casos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.