Setmanari d'informació local - 138 anys

Hi haurà consulta sobre monarquia o república a Esporles abans de les eleccions del maig

27423

Aquest diumenge matí s'ha fet una assemblea convocada per l'Ateneu Popular d'Esporles en la qual s'ha decidit constituir un grup de treball per organitzar una consulta sobre monarquia o república al municipi.

Segons un portaveu de l'Ateneu, «impulsarem una consulta ciutadana per conèixer quin és el model d'Estat que s'estima més la gent, però també com a qüestionament del Règim del 78 i com una forma de visibilitzar una qüestió tan central com aquesta».

Des de l'Ateneu Popular d'Esporles informen que la consulta s'emmarca dins la sèrie de consultes ciutadanes que s'estan fent a diverses universitats -i que el febrer arribarà a la UIB- i que també s'han fet a diverses barriades de Madrid.

Sobre la data, també se n'ha parlat aquesta matí i s'ha decidit que es faci abans de les eleccions municipals i autonòmiques del maig. S'intentarà organitzar-la aprofitant algun esdeveniment important que es faci al municipi.

A la consulta hi podran votar totes les persones residents al municipi d'Esporles, majors de 16 anys.

De moment hi ha contactes amb altres ateneus per estudiar la possibilitat que la consulta sobre monarquia o república s'estengui a altres municipis. S'ha parlat amb els ateneus populars de Felanitx, Pollença i Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.