Setmanari d'informació local - 138 anys

Sant Llorenç suspèn cautelarment les llicències urbanístiques en zones afectades per les inundacions

27511
ISAAC BUJ/EUROPA PRESS

L'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha aprovat la suspensió cautelar de llicències urbanístiques en zones afectades per les inundacions del passat 9 d'octubre per raons de seguretat.

Segons ha informat l'Ajuntament en una nota de premsa, la mesura va ser acordada per unanimitat en el ple del gener. La suspensió implica que no s'autoritzarà cap projecte urbanístic mentre es realitza el canvi de les normes subsidiàries del municipi, amb l'objectiu d'evitar possibles edificacions que un cop modificades aquestes normes, quedarien fora d'ordenació.

Amb aquesta idea, l'Ajuntament ha encarregat a arquitectes, enginyers i geògrafs diversos estudis i informes que ajudin a la redacció de les noves normes. L'objectiu és dissenyar una modificació del planejament urbanístic que garanteixi que fenòmens naturals com l'ocorregut dia 9 d'octubre de 2018 tenguin la menor incidència possible dins dels nuclis urbans, tant per a les persones com per als immobles.

Un arquitecte serà l'encarregat de la redacció de la documentació necessària per adoptar una acord de suspensió de llicències i actes urbanístics.

Aquesta suspensió cautelar delimita dues zones en els diferents nuclis del terme municipal de Sant Llorenç. En una d'elles, no s'autoritzarà cap tipus d'intervenció que modifiqui els usos i aprofitaments autoritzats i consolidats en les edificacions preexistents.

En l'altra també regeix aquesta prohibició i tampoc no s'autoritzarà cap tipus d'actuació de restitució o de nous tancaments de parcel·la opacs. Sí seran autoritzables, sempre que el tancament compleixi les distàncies de protecció de la normativa hidràulica, obres de consolidació o nous tancaments permeables tipus reixeta metàl·lica o bé que quedi acreditat que no suposarà cap impediment per al pas d'aigües de vessament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.