Setmanari d'informació local - 138 anys

'Bach to the future', repertori i repartiment d’excepció, a Sóller i a Pollença

27525
Els dies 2 i 3 de febrer, a Sóller i Pollença respectivament, tendrà lloc el concert 'Bach to the future', una nova cita del 24è Festival de Música Clàssica d’Hivern. Aquest és un festival organitzat per Euroclàssics i que compta amb el suport de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, l’Institut d’Estudis Baleàrics, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Sóller i la Fundació Dionís Bennàssar.
Encara que Bach va conèixer alguns pianos en la dècada de 1730, mai no va escriure per a aquest instrument. Aquest concert vol defensar la «validesa i idoneïtat d’interpretar la música de Bach en el que hauria de ser, per força, l’instrument rei del seu futur: el piano».
Un programa completíssim amb un repartiment d’excepció: la soprano, Marga Rodríguez; el violí, Barry Lee; l’oboè, Juan Rodríguez i el duet Blanco-Cortès al piano i piano a quatre mans. Interpretaran àries i concerts de Johann Sebastian Bach.
La peça que obrirà el concert és una estrena, una adaptació amb del tema de la pel·lícula 'Back to the future' realitzada pel compositor David León, amb tot l’estil de Bach, creada especialment per a l’ocasió.
El programa complet del concert es compon de dotze peces seleccionades:
Bach to the future de David León, Blute nur du liebes Herz de la Passió segons Sant Mateu BWV 244, Schäfe können sicher weiden de la Cantata BWV 208, Largo del concert per a oboè BWV 1056R, Ave María Bach-Gounod, Ich will dir mein Herze schenken de la Passió segons Sant Mateu BWV 244, Quia respexit del Magnificat BWV 243, Wohl mir, dass ich Jesum habe de la Cantata BWV 147, Allegro assai del concert de violí en la menor BWV 1041, Die Seele ruth in Jesu Händen de la Cantata BWV 127, Seufzer, Trähnen, Kummer, Noth de la Cantata BWV 21, Afettuoso del concert de Brandenburg n.5 en ReM BWV 1050.
El 2 de febrer, a les 19.00 hores, a la Capella de les Escolàpies (Sóller), tendrà lloc la primera data, i el dia 3 de febrer, a les 20.00 hores, al Museu Dionís Bennàssar (Pollença), la segona i darrera data. Les entrades es poden adquirir de forma online o, si no s’han exhaurit, a l’entrada de l’esdeveniment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.