Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB exigeix l'arxivament immediat de la denúncia contra les escoles d'Eivissa

27615

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, exigeix al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que arxivi immediatament la demanda per una «suposada inexistència de centres a Eivissa on les classes no siguin íntegrament en català, presentada pel sr. Francisco López».

El sindicat, ha explicat que «si bé l'ensenyament a les Balears hauria de ser el 100 % en la llengua pròpia del territori, tal com a Andalusia, Madrid, Roma o París, la demanda del sr. López, secundada pel partit polític ultraespanyolista Ciudadanos, és falsa de solemnitat».

Com han denunciat des de la UOB, el problema a Eivissa és «justament el contrari, perquè a la majoria de centres a la pràctica no es compleix el Decret de mínims de 1997, que obliga a fer almanco la meitat de les matèries en la nostra llengua. Aquesta mesura legal amb prou feines serveix per garantir que els alumnes dominin la llengua pròpia de les Balears al final de l'ensenyament obligatori, però tot i així els partits supremacistes i neofranquistes com Ciudadanos, PP o Vox fan campanyes de pressió i persecució contra l'escola en català, o ho posen en pràctica com vam veure amb el TIL de José Ramón Bauzá».

L'admissió de la demanda per part dels jutges del TSJIB només es pot entendre com una «intimidació contra els docents que ens esforçam perquè els alumnes aprenguin eivissenc, una tasca imprescindible i més tenint en compte que a les Balears un 40% de la població és immigrant, segons l'enquesta d'usos lingüístics de la UIB de 2014», ha explicat la UOB.

Per tant, exigeixen a la Conselleria que no es limiti a dir que defensarà les escoles d'Eivissa i que també «reclami formalment als tribunals l'arxiu d'aquesta demanda, del tot infundada i malentranyada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.