Setmanari d'informació local - 138 anys

Mor l'escriptora Aina Moll a 88 anys

27773
Aina Moll ha dedicat la seva vida a la llengua i la cultura de les Balears. | Dani Munau / Grup Serra

Aina Moll (Ciutadella, 1930) ha mort aquest dissabte a 88 anys d'edat. L'escriptora, filla major de Francesc de Borja Moll, ha estat una de les figures cabdals en la defensa de la llengua i la cultura de Mallorca.

Moll era llicenciada en Filosofia i Lletres i va participar activament en l'elaboració del diccionari Alcover-Moll. Dins l'àmbit d'escriptura, es pot destacar el seu llibre 'La nostra llengua' publicat el 1990.

L'escriptora, a més, conreà una enorme projecció pública que li van valdre premis com ara la Medalla d'Or del Consell de Mallorca l'any 2015. En aquest sentit, també cal destacar que va ser una de les membres fundadores de l'Obra Cultural Balear (OCB).

Fonts pròximes a la família, han confirmat a dBalears que no hi ha haurà tanatori i fins dilluns no apareixerà publicada l'esquela. Sigui com vulgui, diverses veus de la societat illenca ja han mostrat la tristesa per la pèrdua i el seu condol als familiars.

Josep de Luis, president de l'OCB, ha volgut donar en nom seu i de tota l'entitat el condol a la família i mostrar el seu agraïment a Aina Moll «per tota una vida dedicada a la nostra llengua i seguir el camí de son pare».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.