Setmanari d'informació local - 138 anys

Les dones cobren de mitjana 3.500 euros menys anuals que els homes, segons UGT

27987

Les dones a les Balears cobren de mitjana un total de 3.584,25 euros menys que els homes a l'any, xifra que situa la bretxa salarial en un 15,49 per cent i col·loca les Balears com el segon territori amb menys desigualtat de l'Estat espanyol en aquests termes, després de les Canàries, segons ha assenyalat la Unió General de Treballadors (UGT) en el seu informe 'Reduir la bretxa salarial, la prioritat', realitzat amb motiu del Dia per la Igualtat Salarial del 22 de febrer.

Més concretament, les dones guanyen de mitjana anual un total de 19.702,60 euros, mentre que els homes cobren de mitjana 23.286,85 euros, uns resultats que, si es compara amb exercicis anteriors, mentre pugen els salaris mitjans de les dones, els dels homes descendeixen.

En la presentació de l'informe aquest dimarts la secretària espanyola d'UGT, Cristina Antoñazas, ha explicat que «les dones han de treballar deu anys més per a guanyar el mateix que els homes».

Així mateix, ha qualificat «d'inacceptable» que les dones sofreixin aquesta discriminació que arriba «fins a gairebé el 23 per cent del salari» i fa que a l'any les dones cobrin «gairebé 6.000 euros menys» que els homes. En aquest sentit, ha lamentat que en el sector de l'Hostaleria, majoritàriament feminitzat, és on es donen els salaris més baixos i les dones perceben gairebé 3.300 euros menys que els homes a l'any.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.